کپسول آتش نشانی دی اکسید کربن و مزایا و معایب آن

کپسول آتش نشانی دی اکسید کربن و مزایا و معایب آن


کپسول آتش نشانی دی اکسید کربن و مزایا و معایب آن

از کپسول آتش نشانی دی اکسید کربن ، در مهار آتش سوزی‌های کلاس B و C استفاده می‌شود. طراحی سیستم اطفاء حریق co2 ، طوری است که با گاز دی اکسید کربن غیر قابل اشتعال پر شده است. فشار درون این خاموش‌کننده ، تقریبا زیاد است. این کپسول آتش نشانی ، یک دستگاه قابل حمل و فعال در برابر حریق می‌باشد. نحوه‌ی کار آن به این صورت است که با جابه‌جایی  اکسیژن مورد نیاز آتش ، برای ادامه‌ی سوزاندن کار می‌کند. این کپسول‌ها ، به خاموش کننده‌های تمیز معروف هستند و دلیل آن این است که پس از اتمام استفاده از آن ، هیچ اثری در محل مورد استفاده باقی نمی‌گذارد. در این مقاله قصد داریم با کپسول آتش نشانی دی اکسید کربن و مزایا و معایب آن بیشتر آشنا شویم. با ما همراه باشید.

کپسول آتش نشانی دی اکسید کربن چیست؟

از این نوع خاموش کننده‌ها جهت خاموش کردن آتش سوزی‌های الکتریکی استفاده می‌شود. دلیل آن این است که دی اکسید کربن ، یک ماده‌ی غیر رسانا است. لازم به ذکر است که این کپسول ، برای خاموش کردن مواد جامد قابل اشتعال معمولی کاربردی نیستند. زیرا مواد جامد پس از خاموش شدن ، نیز در حال دود شدن می‌باشد و ممکن است با برخورد اکسیژن به آن مجدد شعله ور شود.

طراحی سیستم اطفای حریق co2 : طراحی این سیستم به این صورت است که دارای بدنه‌ی باریک تری نسبت به سایر خاموش کننده‌ها می‌باشد. بدنه‌ی آن قرمز رنگ است و یک نوار مشکی به دور آن پیچیده شده است.

نحوه عملکرد سیستم اطفاء حریق co2 : در این کپسول ، دی اکسید کربن به صورت مایع وجود دارد. هنگام استفاده از خاموش کننده‌ها این مایع به هوا انتقال یافته و اکسیژن مورد نیاز آتش را خنثی می‌کند و سبب جلوگیری از گسترش آتش می‌شود. استفاده از این کپسول برای آتش سوزی‌های چربی ، مواد آلی یا فلزات قابل اشتعال توصیه نمی‌شود و باید دقت شود که از این کپسول در یک فضای محدود استفاده نشود.

مزایای کپسول دی اکسید کربن

1) این گاز پاکسازی کمی دارد و هیچ آسیبی به تجهیزات وارد نمی‌کند. استفاده از آن برای آتش سوزی‌هایی که دارای تجهیزات الکتریکی است بی خطر بوده و قابل استفاده است.

2) این کپسول دارای سرعت خاموش کردن بالایی است و بسیار مقرون به صرفه می‌باشد.

3) این کپسول در برابر سرما مقاوم بوده و دارای یک شیپوری است که یخ نمی‌زند. طراحی این شیپورها به شکلی است که در برابر یخ زدگی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند.

4) استفاده از این کپسول ، در مناطق محدود بسیار پرکاربرد است.

معایب کپسول دی اکسید کربن

1) این کپسول برای فضاهای محدود مثل منازل مناسب نمی‌باشد. زیرا سطح اکسیژن را به زیر سطحی می‌رساند که می‌توان در آن فضا زندگی کرد.

2) این کپسول‌ها دارای محدود‌ه‌ی تخلیه‌ی کوتاه است و در صورتی که در هوا حرکات قابل توجه وجود داشته باشد ؛ تقریبا بی اثر است.

3) از این کپسول برای فلزات انفعالی مانند فسفر ، منیزیم و مواردی که قابل احتراق هستند و اکسیژن خود را تامین می‌کنند ؛ استفاده نمی‌شود.

4) این کپسول فشار هوای محیط و اماکن را افزایش می‌دهد.

5) استفاده از این کپسول در برخی محیط ها سبب خشک شدن و میان هوا می‌شود.

سخن پایانی

فایر فوم لب ، تولید کننده‌ی انواع فوم آتش نشانی ، فوم حفاری ، آنتی فوم ، انواع پپتید ها ، پلی پپتید ها و آمینو اسید در گرید صنعتی و دارویی می‌باشد. این شرکت ، با بهره گیری از سال‌ها تجربه در تولید مواد شیمیایی ، همراه با کادری مجرب و متخصص ، محصولاتی با استانداردهای بین المللی تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌نماید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *